Groentenlasagne

Ingrediënten:

1 ui: gesnipperd
1 teentje knoflook: gesnipperd
250 g champignons: in kleine stukjes
6 lasagnebladen
1 paprika: in kleine stukjes
100 g spinazie
125 g mozzarella: in 4 plakken
50 g parmezaanse kaas: geraspt
4 el room
tijm
peper
zout
olijfolie

eventueel: een paar blaadjes verse basilicum voor de afwerking

Recept:

! Ik gebruik 2 kleine lasagnekommetjes, maar je kan ook een grotere kom gebruiken met 2 rijen lasagneblaadjes naast elkaar. Zorg er in ieder geval voor dat de lasagnebladen overal goed bedekt zijn met het mengsel, anders worden ze niet zacht.

Verhit de olijfolie in een pan. Fruit de uisnippers en de knoflook op een matig vuurtje. Voeg na een 4-tal minuten ook de champignons en paprika toe. Bak gedurende 5 minuten. Voeg dan de room aan het mengsel toe. Kruid met peper, zout en tijm naar eigen smaak en laat nog een 4-tal minuten doorkoken op een zacht vuurtje. Voeg de spinazie op het einde toe.

Verwarm de oven voor op 200°.

Leg een lasagneblaadje op de bodem van elk van de kommetjes . Doe er wat van het mengsel op. Zo nog 2x een blaadje met mengsel op. Je eindigt dus normaal gezien met mengsel. Hierop leg je de plakken mozzarella. Zorg dat de zijkanten van het kommetje goed gevuld zijn met mengsel. Strooi hier bovenop de parmezaanse kaas.

Zet nu de kommetjes gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven. Ter decoratie kan je bij het serveren nog een blaadje verse basilicum erop leggen, maar dit is niet absoluut nodig.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: