Salade met halfgedroogde tomaten

Je kan halfgedroogde tomaten kopen, maar als je ze zelf maakt kan je zelf ook bepalen welke kruiden je wil en hoe droog de tomaten zijn.

Ingrediënten:

pasta naar keuze in een hoeveelheid die je normaal eet (voor ons spirelli 250g in droge toestand)
6 tomaten
100 g fetakaas: in blokjes
2 sjalotjes: gesnipperd
kruiden voor de tomaten (ik gebruik tijm en de Wild Garlic mix van Oil & Vinegar)
zout
olijfolie

Recept:

Voor de tomaten: snij de tomaten in 4 en verwijder de zaadjes. Drenk ze in de olijfolie, kruid en zout ze naar keuze. Dit mag vrij veel zijn. Leg ze in een ovenvaste schaal, naast elkaar met de opengesneden kant naar boven. Laat ze naargelang je ze meer of minder droog wilt, 3u tot 4u in de oven drogen. Laat ze daarna afkoelen.

Voor de salade kook je de pasta en laat hem afkoelen. Meng met de tomaten, sjalotten en fetakaas. Koud serveren.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: