Pasta met venkel

Ingrediënten:

1 venkel: het witte deel in dunne reepjes, het groen fijngehakt
1 wortel: in schijfjes
1 teentje knoflook
2 el pijnboompitten
2 el ketchup
volkorenpasta naargelang je honger
peper en zout
olie om te wokken

Recept:

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak. Laat de pijnboompitten ondertussen in de halfwarme wok opwarmen, zonder olie te gebruiken. Blijf constant bij de pijnboompitten en schud ze regelmatig eens door elkaar. Haal ze direct uit de wok als ze bruin beginnen te worden. Zet ze aan de kant voor straks. Giet je pasta af als die klaar is.

Verwarm nu de olie in de iets hetere wok. Laat er de knoflook even in fruiten en voeg dan ook de witte venkelreepjes en wortels toe. Wok een paar minuten, tot de wortel en venkel lekker mals zijn. Voeg de ketchup en de pasta toe en wok nog 2 minuutjes. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer met de pijnboompitten en het venkelgroen.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: