Zelfgemaakte falafel

Uit onderstaand recept haal ik een achttal koekjes. Als je er nog wat couscous met groenten bijmaakt, moet dat dus zeker genoeg zijn. Als je een falafellover in huis hebt, kan je best de hoeveelheden verdubbelen.

Ingrediënten:

1 blik kikkererwten (400g): uitgelekt
1 ui: gesnipperd
1 teentje knoflook: gesnipperd
2 el Asian spice mix (Oil & Vinegar) oftewel: komijn, koriander, kurkuma en citroengras
bloem
(arachide)olie om te bakken

Recept:

Mix de kikkererwten tot een egale puree. Meng er de kruiden, ui en knoflook door. Als je graag wat pittiger eet, kan je er nog een extra lepel spice mix aan toe voegen. Doe wat bloem bij het mengsel. Je begint best met een kleine hoeveelheid. Je kan er altijd nog bij doen, maar niet meer er terug uithalen. Kneed het geheel tot stevig deeg. Het mag niet aan je vingers of aan de kom blijven plakken en moet één vasta massa zijn. Als het te plakkerig is voeg je nog wat bloem toe.

Maak nu bolletjes of platte schijven van het deeg. Als je ze gewoon in de pan bakt zijn platte koekjes het gemakkelijkste. Verhit de olie in een vrij hete pan en bak er de koekjes in aan beide zijden. Als ze goudbruin zijn, zijn ze klaar. Je kan ze ook frituren als je dat wilt.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: