Kerriespruitjes

Ingrediënten

1,5 cm verse gember: geraspt
1 teentje knoflook: geperst
1 ui: in fijne reepjes
1 dikke aardappel (250g): geschild en in blokjes
2 wortels: geschild en in blokjes
350g spruitjes: gehalveerd
2 el kokosmelk
kerriepoeder
kurkuma
1/2 l groentenbouillon
2 el sojaroom
2 el gehakte peterselie
olie om te bakken

Recept

Verhit de olie in de wok. Voeg de ui, knoflook, gember en kokosmelk toe. Kruid met 1/2 tl kerrie en kurkuma en laat een tweetal minuten fruiten. Blus dan met de bouillon en meng er de aardappelen en wortels bij. Breng aan de kook en laat afgedekt op een matig vuur 10 minten zacht koken. Voeg daarna ook de spruitjes to en laat alles nog 15 minuten garen. Haal de wok tenslotte van het vuur en roer er de room door. Voeg eventueel nog wat extra kerrie en kurkuma toe. Werk af met de peterselie.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: