Lasagne met broccoli en andijvie

Voor het huidige onderdeel in het eetonderzoek mogen we geen eiwitten en zetmeel combineren. Wat maak je dan: lasagne zonder kaas. En het is nog lekker ook! (naar Handboek Voeding en Gezondheid – Jan Dries)

Ingrediënten

12 lasagneblaadjes
500g broccoli: in roosjes
4 el vloeibare bouillon
1 krop krulandijvie: gewassen en fijngesneden
2 el boter
200g champignons: in plakjes
2,5 dl sojaroom
paneermeel

Stoom de broccoliroosjes een 4-tal minuten in de microgolf. Voeg de helft van de room en de bouillon toe. Pureer tot een egale massa. Bak de andijvie met de helft van de boter op een laag vuurtje tot hij geslonken is. Zet deze apart en bak nu ook de champignons 3 minuten in de overgebleven boter. Verwarm de oven intussen voor op 180°C. Meng de champignons als ze klaar zijn met de andijvie en voeg de rest van de room en bouillon toe

Vet een ovenschaal in en leg twee lasagnevellen onderin. Bedek met een laagje broccolimix, lasagne, andijviemix, lasagne, broccolimix, … Eindig met een laagje andijviemix. Bestrooi met paneermeel en laat in de oven bakken. Na 30 minuten is het klaar.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: