Aardappeltaart

Nog een overheerlijk recept uit het eetonderzoek. Let wel op, hier kruipt zeer veel tijd in. Zowel qua voorbereiding als qua baktijd. Maar het is zeker de moeite waard.

(naar De aardappel – creatief koken – Rebo )

Ingrediënten:

450g gewone aardappels: geschild
450g zoete aardappels: geschild
2 preien: gewassen en in kleine stukjes gesneden
200g verse peterselie: fijngehakt
30g tapenade met pesto
3dl sojaroom
5 sjalotjes: gepeld en fijngehakt
olijfolie
tijm
paprikapoeder
peper en zout

Recept:

Verhit de olijfolie in een wok of pan. Bak de prei en sjalotjes op een matig vuur, gedurende 10 minuten. Voeg dan de tapenade en 2,5 dl room toe. Kruid naar smaak met tijm, peper en zout en haal van het vuur.

Verwarm de oven voor op 210°C. Maak intussen dunne plakjes aardappel, bijvoorbeeld met een kaasrasp. Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met een laagje gewone aardappelplakjes. Giet hierover een laagje van het preimengsel. Hierop leg je een laagje zoete aardappelschijfjes. Wissel steeds laagjes aardappel en preimengsel af tot je ingrediënten op zijn. Eindig met een laagje zoete aardappelen. Sprenkel hierover de overgebleven sojaroom en bestrooi met paprikapoeder.

Zet het geheel in de oven en laat het 50 minuten bakken. Neem het daarna uit de oven en laat vijf minuutjes rusten. Serveer met de peterselie.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: