Gegratineerde venkel

(naar http://www.venkel.nl)

Ingrediënten

2 venkelwortels: in plakken van ongeveer 1cm dik
150g geraspte parmezaan
4 el tomaatconcentraat
1 ui: fijngesnipperd
2 teentjes knoflook: fijngesnipperd
1 el gedroogde oregano
1 el gedroogde basilicum
olijfolie
peper en zout

Recept

Verwarm de olie en roerbak de ui, knoflook en oregano 3 à 4 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en kruid met peper, zout en basilicum. Haal het mengsel van het vuur. Verwarm de oven voor op 200°C. Bak ondertussen in een andere pan de venkelplakken gedurende 7 minuten. Kruid eventueel ook met peper en zout.

Vet een ovenschaal in een bedek de bodem met de helft van de tomatensaus. Leg hierop dakpansgewijs de plakken venkel. Strooi hierover de helft van de kaas. Schenk de rest van de tomatensaus erover en bestrooi met de rest van de kaas. Bak de schotel gedurende 25 minuten.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: