Spinazierijst

(naar het grote vegetarische kookboek – Könemann)

Ingrediënten

200g rijst
300g spinazie: gewassen en grof gehakt
2 grote uien: gesnipperd
4 lenteuitjes: fijngehakt
5 dl groentenbouillon
100g boter
olie om te bakken
peper en zout

Recept

Verhit de boter op een laag vuur in een grote pan. Voeg de rijst toe en bak hem al roerend in 10 minuten. Voeg de bouillon toe en kruid naar smaak met peper en zout. Breng alles al roerend aan de kook. Laat op een laag vuur 20 minuten pruttelen.

Verhit ondertussen de olie in een andere pan en fruit de uien 5 minuten op een matig vuur. Voeg de spinazie toe, dek af en laat de spinazie slinken. Roer regelmatig. Voeg daarna de lenteuitjes toe en laat ze nog 1 minuut mee opwarmen en zet dan van het vuur. Roer het geheel door de rijst als die klaar is. Laat eventueel nog heel even terug opwarmen.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: