Wortel-sinaasappelsoep

Misschien net iets te veel voor 2 personen, maar ze kan toch zeker een weekje in de koelkast blijven staan. Geen excuus dus om het recept niet te posten (voor mij) of uit te proberen (voor jullie).

(naar het grote vegetarische kookboek – Könemann)

Ingrediënten

500gr wortelen: geschild en in schijfjes
30gr boter
1,25dl sinaasappelsap
1,25l groentebouillon
1 ui: grof gehakt
1 tl gedroogde tijm
zout en peper
eventueel room en/of nootmuskaat om te serveren

Verhit de boter in een matig warme pan. Bak er de wortels en de ui in. Voeg na een vijftal minuten ook de bouillon en het sinaasappelsap toe en breng aan de kook. Kruid met peper, zout en tijm en laat nog 20 minuten afgedekt koken. De soep is klaar als de worteltjes gaar zijn. Mix en serveer. Breng eventueel op smaak met room en/of nootmuskaat.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: