Bakbanaan met pindasaus

Opgelet, een bakbanaan is een speciale soort van banaan. Ze zijn iets groter dan de dessertbananen die je overal in de winkel vindt. Ze hebben een hardere schil en als ze rijp zijn ziet hun vruchtvlees er roodrozig uit. Je vindt ze in sommige supermarkten en in afrikaanse winkeltjes. Als ze rijp zijn zien ze er al vrij zwart uit, dus laat je hierdoor niet afschrikken.

Ingrediënten

1 rijpe bakbanaan: gepeld en in schuine schijven gesneden (ongeveer 1/2 cm dik)
olie om te bakken
1 el pindakaas (niet afgestreken, maar zo veel je op de lepel kan krijgen)
2 el ketjap manis
1 el rodewijnazijn
water

Recept

Doe de pindakaas, ketjap en azijn in een pan. Voeg 4 el water toe. Verhit op een matig vuur. Roer constant tot het een egale massa wordt. Dit duurt even, dus geen paniek als het eerst wat brokkig lijkt. Als de saus klaar is haal je ze van het vuur.

Verhit de olie in een matig hete pan. Bak de banaanschijfjes aan beide kanten tot ze donkergeel worden. Als de schijfjes niet naast elkaar passen, bak je ze best in verschillende porties. Als de banaan goed rijp is, zijn de schijfjes vrij snel gebakken, dus blijf er goed bij. Op een paar minuutjes zou alles klaar moeten zijn.

Serveer de bananen met de pindasaus.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: