Uit eten in Hasselt: De Preuverie

We waren al een keertje uit gaan eten in de Preuverie en dat was zeer goed meegevallen. Uit reviews op verschillende websites bleek dat dat geen unieke ervaring geweest was. Vandaar dat we er gisteren voor kozen om ons eens te laten verrassen.

We hadden op voorhand gereserveerd via de website en daar ook al vermeld dat we het vegetarisch verassingsmenu zouden kiezen. Toen we aankwamen was er dan ook al een tafeltje speciaal voor ons gedekt. Een grote fles water erbij en we konden aan het 4-gangen diner beginnen.

Het voorgerecht bestond uit een van hun befaamde groentenkroketten met een slaatje. De inhoud van die kroketten verandert schijnbaar van dag tot dag en vandaag zaten er voor ons broccoli en erwten in. Dat kan niet slecht zijn voor een broccolifanaat als ik. Het slaatje was afgewerkt met een bosbessendressing, die in een apart schaaltje werd geserveerd zodat we naar smaak konden doseren.

De tweede gang was een verrassend lekkere aspergesoep. Ik zeg verrassend, omdat ik eigenlijk helemaal niet zo hou van asperges. Maar deze soep heb ik tot het laatste druppeltje uitgelepeld. In het hoofdgerecht zaten ook twee gegrilde asperges. Wat minder mijn ding, maar dat werd ruimschoots gecompenseerd door de rest van de schotel: een groententorentje, pasta met zeer lekkere pesto, witlof en een aardappel in de schil gefrituurd in de pan. Dat alles werd geserveerd in een saffraanssausje.

Er was nog net genoeg ruimte over voor het dessertje: een assortiment van zoetigheden. De chocomousse, het passievruchtgebakje en het vers fruit waren allemaal zeer lekker, maar stonden toch vooral in de schaduw van het schattigste dessertje dat ik in jaren gegeten heb: een mini-ijsje met een houdertje vastgemaakt aan de rand van het bord. Schattigheid krijgt altijd extra punten bij mij.

Dat alles kregen we voor maar 28 euro per persoon. Zeker de moeite waard dus. De service is onberispelijk – zelfs bij momenten van grote drukte was de gastvrouw attent genoeg om mijn water aan te vullen – en het eten overheerlijk. Een echte aanrader dus.

Het restaurant is niet volledig vegetarisch, maar dat stoort me allerminst. Dat maakt het net een goede optie om in omnivoor gezelschap uit te gaan eten. Voor ieder wat wils en de vegetariërs hoeven zich niet tevreden te stellen met een hoopje sla.

Een tip nog: het is een zeer klein en populair restaurant. Om te vermijden dat je op zoek moet gaan naar een alternatief, kan je dus best even reserveren. Dat kan gemakkelijk online op hun website. Dan kan je ook al eens kijken naar de kaart. Al is het zeker de moeite om je eens te laten verrassen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: