Uit eten in Antwerpen: Lombardia

Wat goed genoeg is voor Moby, is goed genoeg voor ons. Het was niet de eerste keer dat we langsgingen bij Lombardia, en ook afgelopen vrijdag hebben we er weer genoten van een heerlijke lunch. Die was zo lekker, dat we het in de namiddag niet konden laten om nog eens terug te gaan voor een vieruurtje.

Lombardia is Antwerpens bekendste veggierestaurant. Al moet het gezegd, ze serveren er ook een aantal schotels met vlees. Maar op de kaart wordt duidelijk aangegeven wat vegetarisch is en wat veganistisch is. Op aanvraag maken ze ook iets glutenvrij voor je klaar.

Die kaart is even chaotisch en kleurrijk als het interieur. Tegen de muur hangen overal krantenartikels over het restaurant, posters voor speciale kookavonden en nog veel andere kleurrijke dingen. Het toilet is zebra- of tijgerkleurig, afhankelijk van de kant die je kiest. Het dak van het gebouw kan trouwens ook open, zodat de hele zaak plots een terrasje wordt. Allemaal zeer speciaal dus.

Het eten is er lekker en origineel. En Japanse burger met tofu en crackers? Een mexicaanse kaasburger met guacamole? Je vindt het bij Lombardia. De broodjes bestaan trouwens allemaal grotendeels uit een berg rauwe groentjes. Je kan er ook slaatjes krijgen, een dagschotel, koekjes, noten, milkshakes, … Voorlopig heb ik alleen broodjes en koekjes geprobeerd, maar die waren allebei overheerlijk.

Ook de drankjes verdienen wat aandacht. Naast het rijke aanbod van verse sapjes biedt Lombardia ook een aantal lekkere theedrankjes, warm en koud. Het bekendste daarvan is de gemberthee, die op dit moment ook te vinden is in het Belgisch pavelioen op de wereldexpo in Shanghai. Uiteraard moest ik dat gele drankje eens uitproberen. Een beetje te pikant naar mijn zin, maar ja wat wil je, het is gember… Voor de liefhebbers zal dit zeker een godendrank zijn.

De bediening is zeer hartelijk. Alain, de uitbater, weet perfect wat zijn klanten willen en hij zorgt ervoor dat ze dat ook krijgen. Hij stelde me de eerste keer voor om mijn cheeseburger te maken met mangochutney: heerlijk! We kregen ook al wat koekjes te proeven, wat ervoor gezorgd heeft dat we er nu altijd zelf achter vragen. De man is een beetje gek, maar gemeend vriendelijk.

Niets dan lof dus voor Lombardia. Meer informatie kan je op hun kleurrijke website vinden www.lombardia.be. Maar ga er vooral zelf een keertje naartoe om het te ontdekken. Opgelet: Lombardia sluit om 18u. Je kan er dus niet gaan dineren. Als je zeker wil zijn van een plaatsje kan je best reserveren. Tijdens de middag loopt de zaak snel vol en ook de rest van de dag zijn er niet veel tafeltjes vrij. Maar als het echt te vol zit, kan je natuurlijk ook gewoon iets afhalen.

1 reactie

  1. 12/12/2010 bij 13:10

    […] Voor wie hem niet kent: deze unieke thee is één van de heerlijke items op het menu van Lombardia in Antwerpen. Maar al bij al past Ginger Love nog wel bij de Levensboom. Nog vreemder was het toen […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: