Koekjes met chocoladestukjes

Ook wel beter bekend als chocolate chip cookies of American cookies.

Het heeft me veel tijd en deeg gekost, maar ik ben uiteindelijk toch tot het lekkerste recept gekomen. Hier komt het dan:

Ingrediënten:

330g bloem
100g kristalsuiker
100g kandijsuiker
150g boter
2 eieren
4 grote stukken chocolade in kleine blokjes gekapt. Ik gebruik melkchocolade van cote d’or, maar je kan gerust iets anders proberen. Kies de chocolade die je zelf het liefste eet.

Recept:

Verwarm de oven alvast voor op 170°C.

Als de boter niet zacht genoeg is om zo te mengen, kan je ze even in de microgolf laten opwarmen (15 seconden). Meng de Boter, bloem, suiker en eieren. Roer de stukjes chocolade door het deeg. Als het goed gemengd is zou er niets aan de randen mogen blijven plakken. Het deeg moet één stevige bol zijn.

Leg een vel bakpapier op een bakplaat en maak daarop hoopjes deeg ter grootte van een goed gevulde eetlepel. Leg ze ver genoeg van elkaar, want het deeg loopt tijdens het bakken nog even uit. Bak desnoods een paar porties achter elkaar. Zet de koekjes 12 minuten in de oven en haal ze eruit als ze goudbruin zijn. Wel even laten afkoelen voor je aanvalt.

Smakelijk!

4 reacties

 1. 15/03/2011 bij 22:36

  […] is een variant op de klassieke koekjes met chocoladestukjes. Die zijn natuurlijk ook lekker, maar de polenta in deze versie geeft ze een iets andere smaak en […]

 2. Amanda said,

  02/11/2011 bij 21:24

  Hallo,
  bedankt voor het recept de koekjes heb ik vanmiddag gemaakt met mijn zoontje en dochtertje, we vonden ze heel erg lekker!

  Groetjes Amanda

 3. Nelinho said,

  01/05/2012 bij 13:47

  nou ze waren nog niet gaar/goud bruin na dat ik de koekjes 12 minuten in de oven had, heb nu als ongeveer 20 minuten gewacht, maar ze zijn bijna klaar! hoop dat ze lekker zijn 😀

 4. Nelinho said,

  02/05/2012 bij 12:58

  nou en of dat ze lekker waren! 😀


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: