Uit eten in Hasselt: Barbecue in de Preuverie

Ik heb al een blogpost over de Preuverie geschreven, maar dit leek me toch wel de moeite waard om te vermelden: in de zomer houden ze elke woensdag een barbecue. Jazeker, ook met vegetarische mogelijkheden!

Gisteren gingen we eens testen of het de moeite waard was en we zijn zeer tevreden teruggekeerd. Het koude gedeelte bestond uit de standaard barbecuegroenten: sla, wortel, komkommer, etc. Ook de aardappel- en pastasalade ontbraken niet. Het gegrilde gedeelte bestond uit groenten en fruit. We kregen verschillende groentenspiezen voorgeschotel, o.a. met krieltjes. Dat laatste vond ik wel een leuk idee. Daarnaast was er de klassieke aardappel in de schil en een geroosterde tomaat. Dat alles was perfect gegaard – iets wat ik maar zelden meemaak. Ook het fruit was overheerlijk, vooral de watermeloen. Dat ga ik zeker zelf eens proberen! Tenslotte kregen we ook nog een gegrilde banaan met chocolade als dessertje.

Een zeer geslaagde maaltijd dus. Wat ik persoonlijk zeer leuk vind, is dat de chef niet in de “val van het valse vlees” trapt. Heel vaak proberen mensen maar wat groentenburgers en dergelijke op de barbecue te smijten. De weg van de minste moeite dus. Meestal is het ook helemaal niet lekker. Het siert de Preuverie dat ze niet voor deze gemakkelijkheidsoplossing gaan.

In conclusie: als je zin hebt in een vegetarische barbecue, maar zelf geen toestel bezit – of gewoon geen zin hebt om er werk in te steken – dan is de Preuverie een zeer goede optie. Reserveer wel vooraf, want het zit er snel vol.

De Preuverie
Paardsdemerstraat 21
3500 Hasselt

011 20 14 11
www.preuverie.be

1 reactie

  1. 04/08/2011 bij 15:57

    […] zelf sowieso elke woensdag een barbecue, met vegetarische optie. Een verslag hiervan schreef ik vorig jaar al. De chef is in ieder geval creatief met groenten en kan zeer goed barbecueën. De ideale […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: