Uit eten in Aken: Pasta Nudelmanufaktur

Vorige week brachten mijn vriend en ik een bezoek aan Aken. Gewoonlijk maken we van zo’n citytrip gebruik om een van de plaatselijke vegetarische restaurantjes te proberen, maar dat bleek geen optie in Aken. Het enige echt vegetarische restaurant waar op het internet gewag van gemaakt werd, bleek al sinds 2009 gesloten.

Vandaar dat we naar een veggievriendelijk restaurant op zoek moesten. Zo kwamen we uit bij de Pasta Nudelmanufaktur. Voor wie het Duits enigszins machtig is, zal het al wel duidelijk zijn dat het om een pastawinkel gaat. Ze maken er ter plekke verse pasta. Je kan die meenemen naar huis, maar ook daar opeten. Ideaal dus.

Toen ik aan de garçon vroeg welke opties vegetarisch waren, zei hij me simpelweg welke het niet waren. Meer dan de helft van de kaart was namelijk vleesloos. Ik ging voor een romige fettucine en mijn vriend voor ravioli met ricotta en munt in een gorgonzolakaussaus. Heerlijk! Op de kaart stonden geen desserts, maar toen we binnen gingen betalen bleek dat die er wel waren. Jammer dat we ze niet kunnen testen hebben.

Het decor was ook zeer leuk. We zaten op een klein terrasje in het hartje van Aken. Gelukkig was er een afdak, want het goot pijpenstelen. De vensterbanken stonden vol met verse kruiden en een kaarsje op tafel bood dapper weerstand aan het weer. Afgezien van de regen een zeer idilisch tafereeltje dus. Je kan er trouwens ook binnen eten.

Als je op zoek bent naar een vegetarische maaltijd in Aken is dit zeker een aanrader.

Pasta Nudelmanufaktur
Jacobstrasse 1
52064
Aken
+49 (0)241 28891

Openingsuren:

ma: 10u00 – 17u00
di tot za: 10u00 – 21u30
zo: gesloten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: