Uit eten in Hasselt: Izibiliboco

Izibiliboco

Izibiliboco, “heerlijk eten” in de taal van de Zulu’s, is officieel geen vegetarisch restaurant, maar de uitbaatster is zelf vegetariër. Er is dus een zeer ruime keuze voor vegetariërs, met carnivore opties. Of zoals ze het zelf stellen: “niet vegetarisch, niet biologisch, gewoon lekker Zuid-Afrikaans eten”. En lekker is het zeker.

Izibiliboco

Van zodra we zaten kregen we al een aperitiefje voorgeschoteld, spicy en smaakvol. Je kan er een hele reeks verschillende Zuid-Afrikaanse wijnen en fruitsappen krijgen, maar ik koos toch voor het kraantjeswater. Je betaalt er 1,5 euro voor (of meer als je wil), maar dat geld wordt geschonken aan een waterproject in Mozambique. En ik drink sowieso graag kraantjeswater. Om het toch nog een beetje extra flair te geven zaten er ijsblokjes met besjes in.

De hoofdschotel, in mijn geval Dovi, wordt geserveerd met een klein rauwkostslaatje en een groententaartje. In het slaatje zaten aardbeien en dat was verrassend lekker. Op het groentetaartjes zat dan weer een typische Zuid-Afrikaanse chutney, die evenzeer verdomd lekker was. Eigenlijk was alles gewoon heerlijk.

Als dessert kozen we een van de dertig verschillende theetjes en twee verschillende zoete gebakjes. Het ene was een banaangebak met mangopudding, het andere een fondantchocoladegebak – vermoedelijk vers uit de oven – met chilisaus. Beide werden geserveerd met roomijs. En ze waren zo lekker als ze eruit zagen. Bij de thee zaten nog 4 kleurrijke zandkoekjes en een schattig potje suiker.

Eigenlijk is er niets negatief te vertellen over Izibiliboco. Het eigenzinnige decor, de soft jazz achtergrondmuziek, de vriendelijke bediening, alles droeg bij tot een fantastisch dinertje. Dit is in mijn ogen het eerste restaurant in Hasselt dat zich een concurrent van de Levensboom mag noemen. We zullen er zeker nog vaak langsgaan.

Izibiliboco

Dorpsstraat 36
3500 Hasselt

011 21 49 29
0477 25 18 02

Open op donderdag, vrijdag en zaterdag, van 12u tot 20u.

website / Facebook

3 reacties

  1. Branwen said,

    17/09/2010 bij 20:00

    Als ik dit zo lees vind ik het plots heel jammer dat ik niet dichterbij woon.

  2. Eva said,

    09/01/2011 bij 20:22

    Ik ben hier met een vriendin gaan lunchen en wij vonden het een echte ontdekking! Heerlijke, kleurrijke, smaakvolle, originele gerechten in een prachtig, gezellig, karaktervol interieur, hartelijk en gul bediend door een erg lieve dame. Er is duidelijk oog voor details: de hapjes tijdens het wachten, snoepjes bij het weggaan, zelfs een wijsheden-boekje op het toilet :)! Je komt er met een goed gevoel buiten, een echte aanrader!

  3. 12/02/2011 bij 16:41

    […] het bij Izibiliboco lekker eten is heb ik jullie eerder al verteld. Goed nieuws voor de fans met wat minder tijd, want sinds kort kan je er ook maaltijden […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: