Appel-gember havermout

We weten ondertussen allemaal dat havermout goed is voor de gezondheid – voor zij die dat nog niet wisten: havermout is goed voor de gezondheid… – maar erg lekker is het in se niet. Ik beschouw havermout dan ook eerder als een basis “vuller”, die nog wat smaak moet krijgen van andere ingrediënten. Mijn favoriet tot nu toe: appel-gember. Vooral leuk als je eens geen zoet ontbijt wilt.

Ingrediënten

50g havermout
1 kleine zoete appel: in kleine blokjes
2 plakjes gemberwortel: in kleine blokjes
water

Recept

Doe de havermout in een microgolfbestendige kom. Vul met water tot net boven de havermout. Meng de appel en gember en leg deze bovenop de havermout. Verwarm in de microgolf gedurende 3 minuten (op 900 Watt). Roer alles nog eens goed om.

Smakelijk!

Advertenties

1 reactie

  1. 16/12/2010 bij 08:36

    […] kon je al eerder op deze blog lezen. Ik maakte reeds receptjes met rozijnen en pistachenoten en appel en gember. Gember blijft leuk om mee te experimenteren, vandaar dus dit nieuwe recept. Ik ben zelf niet […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: