Rauwe lasagne

De naam lasagne duidt in dit gerecht vooral op de structuur met laagjes. Echte pasta komt in dit gerecht uit de rauwe keuken niet voor. Voor een veganistische versie kan je de ricotta vervangen door geraspte amandelen of cashews. Snel, simpel, heerlijk en goed voor de lijn. Idealer kan het niet.

Rauwe lasagneIngrediënten

1 grote courgette of 2 kleintjes
1 brik passata (400g)
4 dikke champignons, gemarineerd in sojasaus.
150 g ricotta
balsamicoazijn
zout
eventueel een paar blaadjes verse basilicum voor de afwerking

Recept

Maak fijne reepjes van de courgette met een kaasschaaf. Dit worden de ‘lasagneblaadjes’. Snij de champignons in plakjes. Doe de passata in een kom en breng op smaak met balsamicoazijn en zout. Als de saus naar wens is kan je aan de lasagne beginnen.

Doe in twee diepe kommen een laagje saus. Bedek met een paar reepjes courgette. Leg hierop een laagje champignons, een beetje ricotta en terug een laagje saus. Ga verder tot al je ingrediënten op zijn. Eindig met een toefje ricotta. Als je wil kan ter decoratie nog een blaadje basilicum bovenop leggen.

Dat was alles. Verbazend snel niet?

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: