Chocoladefondue: meer dan enkel fruit

Iedereen kent wel de klassieke chocoladefondue met fruit. Natuurlijk is dat zeer lekker, maar ook weinig origineel. Je kan er zoveel meer mee doen.

Het belangrijkste dat je voor ogen moet houden: zoet is lekker, maar zoet met zout is verslavend lekker. Als je even zoekt kan je een heleboel zoute snacks bedenken om in chocolade te dippen. Een paar voorbeeldjes:

  • chipschocolade fondue
  • crackers
  • kaas
  • noten
  • rijstwafel
  • pretzels
  • fortune cookies

Op het eerste zicht lijken sommige van deze misschien niet ideaal, maar probeer het toch eens. Je zal er versteld van staan hoe lekker zout met zoet kan zijn. Ook met zoet kan je trouwens veel verder gaan dan enkel fruit:

  • boterkoekjes
  • kokosrotsjes
  • cheesecake (heel stevige dan wel)
  • speculaas
  • nouga
  • marshmallows

Eigenlijk kan je vrijwel alle zoete koekjes in chocolade dippen. Tenzij ze al een laagje chocolade hebben natuurlijk.

Daarnaast is er het geweldige concept van dubbel dippen: dip je snack eerst in chocolade, dan in iets anders. Alles wat in heel kleine stukjes kan is hiervoor geschikt:

  • gekleurde suikerbolletjes
  • geraspte nootjes
  • kokosrasp
  • bresiliennenootjes
  • zeezout (jazeker!)
  • pitten zoals dennepitten, zonnebloempitten

The sky is the limit! Ongetwijfeld kan je op basis van deze suggesties zelf een fenomenaal dessert verzinnen. Ter informatie toch nog even een simpel recept voor de chocoladesaus zelf. Dit is een zachte saus, maar als je het liever wat straffer hebt kan je voor pure of 70% chocolade gaan.

Ingrediënten (voor twee personen)

150g melkchocolade
200 ml melk

Breek de chocolade in zo klein mogelijke stukjes. Voeg de melk toe. Zet het geheel op een lage stand in de microgolf (30% in mijn geval) gedurende 2 minuten. Roer door het mengsel. Verwarm telkens 1 minuut en roer tot het helemaal vloeibaar is.

Je kan de chocoladesaus gemakkelijk vloeibaar houden met een theelichtje, maar let op dat hij niet begint te koken. Dan kan je het kaarsje gewoon even uitblazen en later terug aansteken. Roer tijdens het eten regelmatig door de saus om ze egaal te houden.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: