Pompoen roosteren

Hou je van pompoen, maar zit je telkens te vloeken op die irritante harde schil? De oplossing is simpel: rooster de pompoen. Door de pompoen een uurtje in de oven te zetten wordt het vlees lekker mals en kan je het gewoon uit de schil scheppen. Het smaakt dan ook net dat ietsje lekkerder en kan zo gebruikt worden.

Hoe ga je te werk?

  1. Verwarm de oven voor op 175°C
  2. Was indien nodig de buitenkant van de pompoen af.
  3. Sij hem doormidden.
  4. Schep de pitten er uit.
  5. Leg de helften met de open kant naar onder op een bakplaat met bakpapier.
  6. Zet de pompoen gedurende 45 min tot een uur in de oven (afhankelijk van de dikte van de pompoen)
  7. Prik met een vork in de pompoen om te kijken of hij gaar is.
  8. Haal hem uit de oven en laat even afkoelen.
  9. Schep het vlees uit de schil.

Je kan het vlees tot 5 dagen in de koelkast bewaren.

Smakelijk!

Advertenties

1 reactie

  1. Branwen said,

    21/02/2011 bij 14:06

    Dit is een gigantisch goed tip. Want heb, jawel, alle de mijn bekende vloekwoorden gebruikt bij de laatste keer dat ik een pompoen schilde. Ik ga dit zeker een keer uitproberen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: