Pastinaaksoep

Dit is een zoete soep, maar met flink wat look. Als je niet van zoete soep houdt, is dit misschien niet het ideale recept. Anders, ga ervoor. Wel opletten dat je ze niet voor een date, sollicitatiegesprek of vergadering eet…

Pastinaaksoep

Ingeredienten (voor 4 porties)

6 pastinaken: geschild en in blokjes
1 steel witte selder: in kleine stukjes
250g kastagnechampignons: in schijfjes
1 kleine ui: fijngehakt
1 bol knoflook (geen teentje, een hele bol!)
1,5 liter bouillon
Peper en zout
Olie om in te bakken

Recept

Verwarm de oven voor op 200°C.

Snij de bovenkant van de bol knoflook, zodat je de toppen van de teentjes blootlegt. Pak de hele bol in aluminiumfolie in.

Bedek een bakplaat met bakpapier en strooi er de pastinaakblokjes over uit. Zet de bol knoflook er tussen. Rooster de pastinaakblokjes en knoflook gedurende 15 minuten in de oven. Schud de pastinaakblokjes door elkaar en rooster ze (nog steeds samen met de knoflook) opnieuw 15 minuten. Haal alles uit de oven en laat de knoflook in de aluminiumfolie afkoelen.

Bak de champignons in een beetje olie. Indien je dezelfde kom wil gebruiken voor de soep, leg je ze apart op een bord.

Verhit de olie in een grote kom en fruit er de ui in. Als hij glazig is voeg je ook de selder toe. Bak nog 3 minuten. Voeg daarna de geroosterde pastinaakblokjes en 1 liter van de bouillon toe. Duw de knoflookteentjes uit hun schil en doe ze bij in de kom. Laat indien nodig nog even koken tot de pastinaak helemaal zacht is. Mix de soep. Voeg de rest van de bouillon toe, tot je de gewenste dikte hebt. Kruid naar smaak met peper en zout.

Voeg de champignons toe en laat ze nog even terug opwarmen. Als je geen hele stukken champignon in de soep wilt, mag je ze er ook al bijdoen voor het mixen. Eventueel kan je een deel mixen en een paar schijfjes als garnering overhouden.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: