Warme komkommersalade

Naar een recept uit De groene wereldkeuken van Troth Wells.

Ingrediënten

1 grote komkommer: in lange dikke repen
1/2 dl wittewijnazijn
2 tl geroosterd sesamzaad
1 el sesamolie
1 ui: in flinterdunne ringen
1 teentje knoflook: fijngehakt
1/2 tl kurkuma
1 tl (riet)suiker
zout

Recept

Doe de komkommer, azijn en een snufje zout in een kom. Overgiet met water tot de komkomer net onder staat. Laat een tweetal minuten pruttelen tot de komkommer gaar is. Giet af en vang het kookvocht op. Doe de komkommer in een kom.

Verhit een beetje olie in een pan en fruit de uiringen goudbruin. Bak de knoflook even mee en voeg bij de komkommer.

Meng in de pan de helft van het kookvocht met de kurkuma, suiker en overgebleven sesamolie. Verwarm op een halfwarm vuur tot de suiker is opgelost.

Giet over de komkommers en meng alles door elkaar. Schenk de salade op een bord en werk af met de sesamzaadjes.

Smakelijk!

Advertenties

1 reactie

  1. 20/04/2011 bij 07:47

    […] Warme komkommersalade LikeWees de eerste om post te waarderen. […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: