Spaghetti met spinazie-pindasaus

Op zich lijkt dit een gewone spaghettisaus, maar de pindakaas maakt het gerecht net dat tikkeltje anders. Ikzelf vind het lekker met wat zout, maar mijn vriend niet. Laat bij twijfel het zout uit het gerecht en zet het op tafel bij het serveren.

Geïnspireerd door een recept uit De groene wereldkeuken van Troth Wells

Ingrediënten

200 g volkorenspaghetti
1 ui: fijngesnipperd
1 blik tomatenblokjes (400g)
2 tenen knoflook: fijngehakt
250 g spinazie: gehakt
3 el pindakaas
1 el verse peterselie: fijngehakt
chilipoeder
zout
olie om in te bakken

Recept

Kook de spaghetti zoals op de verpakking staat.

Verhit de olie in een wok op een halfheet vuur. Fruit er de ui in. Voeg de tomaten en knoflook toe. Laat 5 minuten pruttelen.

Meng de spinazie erdoor en laat verder pruttelen. Als de spinazie geslonken is, roer je de pindakaas en peterselie erdoor. Kruid met chilipoeder en —indien gewenst— zout.

Voeg de spaghetti toe en meng alles goed. Laat indien nodig even terug opwarmen.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: