Gedroogde bospaddenstoelen: hoe gebruiken

Je bent ze misschien al een aantal keren tegengekomen in de supermarkt: gedroogde bospaddenstoelen. In de koelruimtes —al hoeft dat helemaal niet— naast de gewone, verse paddenstoelen. Misschien heb je net zoals ik een aantal keer gedacht: dat moet ik proberen. Wel doe het dan gewoon, want ze zijn zeer lekker.

Hoe gebruik je ze? Eigenlijk gewoon zoals andere paddenstoelen. Het enige verschil is dat je ze vooraf een tiental minuten in lauw water moet laten weken. Ze zwellen op tot hun normale grootte, 5 tot 7 keer zo groot als in gedroogde toestand. Let dus op dat je kommetje groot genoeg is en je er voldoende water bij doet.

Het water waar je ze in weekt kan je trouwens ook als smaakmaker in je gerecht gebruiken als daar bouillon of iets dergelijks in moet.

De potjes zijn vooral handig omdat je ze zo lang kunt bewaren. Als je maar een kleine hoeveelheid paddenstoelen nodig hebt, kan je precies zoveel nemen als je wil en de rest bewaren voor later. Je moet ze gewoon donker, droog en koel bewaren. Ze hoeven niet in de koelkast. En simpele berging volstaat.

2 reacties

  1. 10/06/2011 bij 13:44

    […] tomatenpuree een tiental groene aspergepunten: in korte stukken van ongeveer 2 cm gesneden 25g gedroogde bospaddenstoelen […]

  2. 14/06/2011 bij 13:04

    […] paprika: in kleine stukjes 2 kleine wortels: in kleine stukjes 2 teentjes knoflook: fijngehakt 20g gedroogde bospaddenstoelen 400g rode bonen uit blik: uitgelekt 1/2 l lauw water 1 tl verse gist 1 laurierblaadje paneermeel of […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: