Tarweschotel met gewokte raap en radijs

Ingrediënten

  • Tarwe naargelang je honger (wij gebruiken 150g)
  • 1 bosje radijsjes: gewassen en in schijfjes
  • 1 bosje van een zestal rapen: geschild, in lange reepjes
  • 6 lenteuitjes: in lange reepjes
  • 1 à 2 el sesamolie om te wokken
  • 2 el sojasaus
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 tl suiker
  • geroosterd sesamzaad
Recept

Kook de tarwe zoals op de verpakking aangegeven.

Verhit de olie in een hete pan of wok. Roerbak er de raap en radijs tot ze net genoeg gaar zijn. Ze zijn het lekkerst als ze nog wat knapperig zijn, dus bak ze niet te lang. Voeg de sojasaus, azijn, suiker, en lenteui toe. Meng en laat nog een minuutje bakken. Meng er tenslotte ook de tarwe onder.

Serveer en bestrooi met wat sesamzaadjes.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: