Crunchy salade

Weer een salade. En waarom ook niet? Ze zijn lekker, gezond en vooral heel snel klaar. Als je deze salade als hoofdmaaltijd eet is het best om er nog iets van zetmeelhoudend product bij te eten. Een hele dikke gekookte aardappel bijvoorbeeld…

Voor de amandel en gedroogde veenbessen gebruik ik de “vitality mix” van Colruyt. Daar zitten ook nog gojibessen en wat andere kleinigheden in, maar hij bestaat voor het grootste deel uit veenbessen en amandelschilfers. Ideaal voor deze salade dus.

De inspiratie kwam van For the Love of Food.

Ingrediënten

  • 1/2 broccoli: in heel kleine stukjes.
  • 3 wortels: in kleine reepjes
  • 1 rode ui: in dunne halve ringen
  • 20g amandelschilfers
  • 20g gedroogde veenbessen
  • 4 el olijfolie
  • 2 el wittewijnazijn
  • 1 tl suiker
  • Peper

Recept

Meng voor de dressing de olijfolie, wittewijnazijn en suiker. Kruid naar smaak met een beetje peper. Doe de wortel, ui en broccoli in een grote kom. Meng met de dressing. Schik op een bord en strooi er de amandelen en bessen over.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: