Amandelcupcakes

Er zitten wel wat meer noten in deze cupcake, maar de dominante smaak is toch amandel. Aangezien er geen echte romige topping op zit is deze cupcake aan de relatief lichte kant. Al blijft het natuurlijk nog steeds een dessert.

Ingrediënten (12 cupcakes)

  • 25 g walnoot: gehakt
  • 25 g cashewnoten: gehakt
  • 25 g amandelschilfers
  • 125 g rietsuiker
  • 125 g boter
  • 125 g zelfrijzende bloem
  • 2 eieren
  • eventueel 1 pakje amarettosuiker (Tienen)

Recept

Verwarm de oven voor op 190°C.

Smelt de boter in een grote kom. Meng de rietsuiker, eieren, bloem en eventueel amarettosuiker erdoor. Blijf roeren tot je een egale massa hebt.

Plaats papieren vormpjes in een cupcake of muffinbakplaat en giet er het deeg in. Strooi de noten erover en druk deze een klein beetje in het deeg, zodat ze vastzitten.

Bak de cupcakes zo’n 10 à 12 minuten. Vertrouw niet op de baktijd, maar op je eigen instinct. Als ze er mooi bruin uitzien zijn ze waarschijnlijk klaar. Als de noten al zwart zien, ben je te laat.

Een simpele manier om te testen of je cupcakes gebakken zijn, is door er met een breinaald in te prikken tot op de bodem. Als die er terug uitkomt zonder dat er nog deeg aanplakt, zijn de cupcakes klaar. Indien je geen breinaald hebt — zoals ik — dan kan een spriet (gedroogde) spaghetti even goed dienstdoen.

Tip: de noten branden gemakkelijk aan. Om dit enigszins tegen te gaan kan je een vuurvast bakje met water bij in de oven zetten.

Laat de cupcakes afkoelen op een rooster. Bewaak ze goed, want voor je het weet zijn ze verdwenen in de maag van een “toevallige” voorbijganger.

Smakelijk!

Advertenties

1 reactie

  1. 26/08/2011 bij 13:14

    […] Amandel […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: