Pindacupcakes

Het klinkt voor velen vreemd: pindakaas op een cupcake. Maar geloof me, deze romige topping is de ideale combinatie van zoete en notige smaak. Een beetje zoals de M&M bovenop…

Tip: gebruik volle roomkaas voor de topping. Die is meestal dikker dan magere roomkaas en heeft dus een betere consistentie om vormpjes mee te maken.

Ingrediënten (voor 12 cupcakes)

  • 125 g boter
  • 20 g zwarte chocolade: in stukjes
  • 20 g cacaopoeder
  • 100 g bloem
  • 2 eieren
  • 125 g rietsuiker
  • 200 g roomkaas
  • 150 g pindakaas
  • 75 g bloemsuiker
  • Eventueel M&M’s ter decoratie

Recept

Verwarm de oven voor op 190°C.

Smelt de boter in een grote kom. Meng de rietsuiker, eieren, bloem en cacao erdoor. Blijf roeren tot je een egale massa hebt. Meng er dan de chocoladestukjes door.

Plaats papieren vormpjes in een cupcake of muffinbakplaat. Giet er het deeg in. Bak de cupcakes zo’n 10 à 12 minuten.

Een simpele manier om te testen of de cupcakes klaar zijn is door er met een breinaald in te prikken tot op de bodem. Als die er terug uitkomt zonder dat er nog deeg aanplakt, zijn de cupcakes klaar. Indien je geen breinaald hebt — zoals ik — dan kan een spriet (gedroogde) spaghetti even goed dienstdoen.

Terwijl de cupcakes in de oven staan, maak je de topping klaar. Meng de roomkaas, pindakaas en suiker. Proef of het zoet genoeg is. Zoniet, kan je er nog wat extra suiker bijvoegen. Doe het mengsel in een spuitzak met een decoratiepunt naar keuze.

Laat de cupcakes volledig afkoelen op een rooster voor je de topping erop spuit. Eenmaal ze afgekoeld zijn mag je naar hartelust torentjes, kringtjes, bloemetjes en andere decoraties spuiten. Ik vind het zeer leuk om er als afwerking nog een M&M (met pinda!) op te zetten. Let wel op dat je dit niet te lang op voorhand doet, maar vlak voor je ze serveert. De kleur van de M&M kan anders beginnen uit te lopen.

Smakelijk!

Advertenties

1 reactie

  1. 26/08/2011 bij 14:41

    Mmmm, ze zien er allemaal superlekker uit! Krijg spontaan zin in een overdosis cupcakes.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: