Kleurrijke paella met cashews

Als je ergens een pakje ontpitte zwarte olijven vindt, ga er dan helemaal voor. Normaal moeten alle olijven in dit recept zwart zijn, maar ik vind simpelweg nergens ontpitte zwarte olijven. Enkel in een mix met groene. Weet jij waar ik ze kan vinden? Laat het me dan alsjeblieft weten!

Ingrediënten

  • 250g witte rijst
  • 1 rode ui: gesnipperd
  • 1 groene en 1 rode paprika: de zaadlijsten verwijderd en in blokjes gesneden
  • 1 potje babymaïs
  • 20 onpitte (zwarte) olijven
  • 1 grote tomaat: zaad verwijderd en in blokjes
  • 50g diepvrieserwtjes
  • 3 teentjes knoflook: geperst
  • 1 pepertje: fijngehakt
  • 75g ongezouten cashews
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijn
  • 1/2 tl chilipoeder
  • een mespunt cayennepeper
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 l groentenbouillon

Recept

Verhit de olie in een grote wok of kom (of paellapan, als je die hebt). Fruit er de ui gedurende een tweetal minuten in. Roer er dan de rijst, knoflook, peper, paprika, babymaïs, olijf en tomaat door. Kruid met kurkama, komijn, cayennepeper en chilipoeder. Roerbak 1 à 2 minuten.

Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Eenmaal het kookt, zet je het vuur minder en laat het geheel 20 minuten pruttelen. Roer regelmatig.

Voeg de cashewnoten en erwtjes toe en laat nog 5 minuten doorkoken. Serveer warm.

Smakelijk!

Advertenties

4 reacties

  1. Jan Seurinck said,

    17/09/2011 bij 13:49

    Ziet er lekker uit maar je eerste zin trof mij nog het meest. Nergens ontpitte zwarte olijven, ik dacht dat dat alleen in onze delhaize was. Dozen, rekken vol mét pit maar zonder, ho maar. Zullen we een facebookgroep oprichten?

  2. 19/09/2011 bij 14:54

    In de colruyt staan blikken met zwarte ontpitte olijven èn ze zijn heel lekker. Ik koop meestal 6 dozen in een keer 😉
    In de colruyt in sint-truiden staan ze aan de zijkant van de diepvriezers.. Weet niet hoe het ergens anders zit.

  3. marloes said,

    26/01/2012 bij 21:03

    bij de ah (huismerk) verkopen ze ook potjes met ontpitte (en naar keuze in ringetjes gesneden) zwarte olijven

  4. veerle said,

    16/06/2012 bij 17:42

    Ik weet niet waar je precies woont… ik woon zelf in Antwerpen en vind heel vaak de ontpitte zwarte olijven bij marokkaanse/turkse/indische winkeltjes. Of op de markt bij zo’n specifieke kramen. Maar in dat laatste geval zijn ze vaak gemarineerd of gekruid…


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: