Decandent brunchen: kaasomelet met provençaalse kruiden

Een brunch mag al eens hartig zijn. Deze kaasomelet kan daar perfect voor dienen.

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 2 el provençaalse kruiden (tijm, basilicum, rozemarijn)
  • 70 gram parmesaan: geraspt
  • 1 tomaat: in kleine blokjes
  • 1 gele paprika: in kleine blokjes
  • 1 aubergine: in kleine blokjes
  • 1 ui: fijngehakt
  • 1 groene peper: fijngehakt
  • 1 teentje knoflook: fijngehakt
  • Olie om te bakken

Recept

Verhit een eetlepel olie in een hete wok of pan. Roerbak er de ui, pepers en knoflook in, gedurende 2 minuten. Voeg de paprika, aubergine en tomaat toe en bak tot de groenten zacht zijn. Zet het vuur af.

Kluts 3 eieren en meng er de helft van de provençaalse kruiden door. Verhit de olie in een pan op een laag vuur. Giet de eieren in de pan en strooi er ongeveer de helft van de gerapste kaas over. Laat het ei langzaam bakken. Draai het niet om. Als de bovenkant droog is is de omelet klaar. Leg de volledige omelet op een bord.

Bak de tweede omelet op dezelfde manier. Hou een klein beetje van de geraspte kaas over ter decoratie.

Bedek de helft van de omeletten met groenten. Er mag een deel over de rand vallen. Vouw de omeletten toe en besprenkel met de overgebleven kaas. Serveer warm.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: